Koken met bierRecepten

Zomers Genieten: Frisse Gamba’s in Bier-Knoflooksaus

De zomer is het seizoen van ontspanning, zon en heerlijk eten. Wat is er beter dan te genieten van een smaakvol gerecht dat perfect past bij warme zomerdagen? We delen een verrukkelijk recept dat je smaakpapillen zal verwennen en je zal laten kennismaken met de verfrissende wereld van koken met bier. Maak je klaar om te leren hoe je sappige gamba’s bereidt in een overheerlijke bier-knoflooksaus. Laten we samen de zomer vieren met dit heerlijke gerecht!

De frisse biersmaak combineert perfect met de gamba’s en de romige saus maakt het geheel compleet. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en zal zeker indruk maken op je vrienden en familie tijdens een zomers diner.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g verse gamba’s, schoongemaakt en gepeld (met staartje)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt (optioneel voor een beetje pit)
  • 330 ml bier naar keuze (bijv. witbier of blond)
  • 200 ml visbouillon
  • 100 ml room
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter
  • Sap van een halve citroen
  • Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook, sjalot en chilipeper toe en bak ze kort tot ze zacht en geurig zijn.

Stap 2

Voeg de gepelde gamba’s toe aan de pan en bak ze gedurende 1-2 minuten aan elke kant, tot ze roze en gaar zijn. Haal de gamba’s uit de pan en zet ze apart op een bord.

Stap 3

Blus de pan af met het bier en laat het enkele minuten sudderen om de alcohol te laten verdampen.

Stap 4

Voeg de visbouillon toe aan het bier en breng het geheel aan de kook. Laat het mengsel vervolgens zachtjes pruttelen totdat het iets is ingedikt.

Stap 5

Voeg de room toe aan de saus en roer goed door. Laat de saus nog een paar minuten sudderen om het verder in te dikken.

Stap 6

Voeg de boter toe aan de saus en laat het smelten, dit geeft de saus een heerlijk romige textuur.

Stap 7

Breng de saus op smaak met citroensap, zout en peper. Proef en pas de smaken aan naar jouw voorkeur.

Stap 8

Leg de gebakken gamba’s terug in de saus en laat het geheel nog een minuutje sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen.

Stap 9

Schep de gamba’s met de bier-knoflooksaus op een mooi bord en garneer met fijngehakte peterselie voor een vleugje kleur en frisheid.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *